Digital understøtter forsøg med VR på Fysioterapeutuddannelsen

Samsung gear VR er et HMD, der fungerer ved at en smartphone sættes ind i headsettet.

Samsung gear VR er et HMD, eller headmounted Display, der fungerer ved at en smartphone sættes ind i headsettet.

Digital spillede en central rolle da University College Sjælland – som nogle af de første – for nyligt gennemførte et forskningsprojekt, der testede effektiviteten af instruktioner afgivet i en såkaldt 360 graders VR video. Videoerne bliver set i et VR headset, eller HMD, headmounted display. Projektet blev sat op og gennemført af forsker og ph.d. Frank Ulrich, der i en årrække har arbejdet med forskning i brug af teknologi og software. Til forsøget blev der brugt en 360 graders undervisningsvideo, der blev tilrettelagt af underviser på Fysioterapeutuddannelsen, Anne Vollen, i samarbejde med Videojournalist Uffe Frandsen fra Digital. Forsøgspersonerne, der så videoen, var fysioterapeutstuderende, der netop var startet på UCSJ. Forskningsprojektet tjener to hovedformål for UCSJ. For det første at indsamle viden og data om effektiviteten af 360 graders VR video. For det andet skal forsøget tjene som en model for hvordan man i fremtiden kan teste nye og potentielt dyre teknologier.

Forskningsprojektet tjener to hovedformål for UCSJ. For det første at indsamle viden og data om effektiviteten af 360 graders VR video. For det andet skal forsøget tjene som en model for hvordan man i fremtiden kan teste nye og potentielt dyre teknologier.

Se forsker Frank Ulrich fortælle forsøgets resultater og  underviser Anne Vollen give fortælle om at bruge VR i videoerne herunder:

Frank Ulrich fortæller om forsøgets opsætning og resultater.

Anne Vollen forklarer hvordan det var at arbejde med 360 graders video som underviser.

Svend Tveden Nyborg fra Digital kan kontaktes for yderlige information om forsøget: svtn@ucsj.dk